3 alcoholconsumpties en grotere kans op leverkanker

Uit een nieuw rapport dat het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft gepubliceerd blijkt dat iemand die meer dan 3 alcoholische dranken per dag drinkt een grotere kans op leverkanker loopt.

 

 

Voor het eerst is er meer duidelijkheid over de hoeveelheid alcohol waarbij het risico op leverkanker toeneemt. Bijna een kwart van de nieuwe gevallen van leverkanker kan worden voorkomen door niet te drinken en een gezond gewicht te hebben.

Maar hoe zit het dan met 2 alcoholconsumpties per dag, dat zou beschermend werken tegen hart- en vaataandoeningen? Ligt die grens zo nauw? Of moeten we andere factoren zoals gewicht, roken en aanleg mee laten wegen. Ik denk van wel.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>