Migraine door chocolade?

 

 

 

 

Chocolade is favoriet snoepgoed, zowel voor vrouwen als voor mannen. Chocolade wordt regelmatig genoemd als oorzaak van migraine. Dat zou komen door bepaalde stoffen (biogene aminen). Die biogene aminen in chocolade zouden een overgevoeligheidsreactie kunnen veroorzaken. Maar die stoffen zitten maar in hele kleine hoeveelheden in chocolade. In de literatuur van wetenschappelijk onderzoek kon ik geen bewijs vinden dat er een verband wordt aangetoond tussen migraine en biogene aminen in de voeding. Dit is ook waarschijnlijk per persoon verschillend. En als je natuurlijk wel grotere hoeveelheden chocolade gaat eten, dan zul je misschien wel last krijgen. Net als puistjes en chocolade; veel mensen merken toch dat ze (meer) puistjes krijgen als ze chocolade eten, terwijl dit niet wetenschappelijk bewezen is.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>