Verlaagt yoghurt het risico op diabetes type 2?

Uit Engels onderzoek van de EPIC-Norfolk Study blijkt dat de consumptie van yoghurt met een vetgehalte lager dan 3,9% het risico op het krijgen van diabetes type 2 verlaagt.

 

 

 

Halfvolle yoghurt bevat 1,5 vet, en volle yoghurt 3% vet. Griekse yoghurt bevat 10% vet , maar er zijn nu ook varianten met 0% vet. Dus 3 gram vet per 100 gram is volle yoghurt, kijk  goed op de verpakking. Er zij ook veel andere yoghurtsoorten die wel 5 of meer gram vet bevatten per 100 g. Maar je kunt dus gerust dagelijks een bakje yoghurt nemen.

Bron: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24510203

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>