Kinderen eten geen gezonde voeding, maar kiezen het wel

Kinderen kiezen wel gezonde producten in de schoolkantine, maar eten ze niet altijd op.

Dit is een van de uitkomsten van een onderzoek van een school in de Verenigde Staten. In deze studie werden 274 kinderen van 6 tot 8 jaar in New York geobserveerd bij hun bezoek aan de schoolkantine. De gekozen producten van de kinderen werden na het bestellen en na het eten gefotografeerd.

 

 

 

Van de kinderen koos 75% het magere vlees, 58% fruit en 59% groente. Je zou verwachten dat ze hier ook van zouden eten, maar slechts 75% nam iets van het magere vlees en slechts 24% van de kinderen nam iets van de groente. Wat bleek? De kinderen aten meestal wel hun maaltijd op als er een docent samen met de kinderen in de kantine at. Ook bleek geluid invloed te hebben.  Als het rustig was in de kantine dan aten ze vaker hun groente en volkoren granen op. Bij fruit, vlees en andere producten was de variabele geluid minder van invloed. Ook tijd had impact . Als de lunchtijd lang genoeg was of  als het eten al in kleine stukjes gesneden was, dan waren ze geneigd om meer te eten.

Dus: Laat docenten mee-eten, snijd groente in hapklare stukjes en zet een rustig muziekje op in de schoolkantine. Eet smakelijk!

Bron: http://www.voedingnu.nl

MB

 

 

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>