Foliumzuur om autisme te voorkomen

Foliumzuur speelt een belangrijke rol bij de vorming van het zenuwstelsel, dat vanaf de eerste dag na de bevruchting wordt aangelegd. Het gebruik van foliumzuur verkleint de kans op een ‘neurale-buisdefect’ zoals een ‘open ruggetje’ en andere geboorteafwijkingen, zoals een hazenlip en open gehemelte. Vrouwen die zwanger willen worden, krijgen daarom het advies vanaf vier weken voor de bevruchting een supplement te gebruiken met 400-500 microgram foliumzuur per dag, ongeacht de hoeveelheid foliumzuur die ze met hun eten binnenkrijgen. Er moet worden begonnen met slikken zodra zwangerschap gewenst is. Voor veel vrouwen is dat het moment dat ze stoppen met de anticonceptiepil.

 

 

 

 

 

Nu is er onderzoek gedaan door Annelies Spek van het Autisme kenniscentrum. Foliumzuur lijkt volgens haar onderzoek een beschermende factor en verkleint de kans op een kind met autisme met 27-40 %. Zij pleit voor het verhogen van de hoeveelheid foliumzuur naar 600 microgram, vooral bij mensen waarbij autisme in de familie voorkomt.

Bron: http://www.nieuwsvoordietisten.nl/nieuws/nieuws/article/foliumzuur-beschermt-mogelijk-tegen-autisme/

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>