In toekomst nieuw medicijn diabetes type 2?

Mensen met diabetes type 2 maken te weinig van het hormoon insuline aan, dat zorgt voor de opname van glucose (suikers) uit het bloed door de cellen en voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Diabetespatiënten spuiten daarom 1 of meerdere keren per dag, soms na elke maaltijd, insuline in. Deze dosis moet nauwkeurig worden bepaald, want een te hoge dosis insuline kan een te lage bloedsuikerspiegel veroorzaken waardoor een patiënt bewusteloos kan raken.

 

 

Nu is er onderzoek met muizen gedaan naar een eigen lichaamshormoon met de naam FGF1. Dit hormoon is te vergelijken met het hormoon insuline, maar heeft 2 hele belangrijke voordelen: Het werkt langer en je kunt er geen te lage bloedsuikerspiegel (hypo) van krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van moleculair bioloog Hans Jonker van het Universitair Medisch Centrum Groningen.  Helaas moeten we nog even geduld hebben, want Jonker verwacht dat hij pas over twee jaar met een klinisch onderzoek kan starten.

Bron: http://www.umcg.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>