Borsten reden om niet te sporten?

Vaak geven mensen als excuus om niet te sporten dat ze geen tijd of geen zin hebben. Of ze zijn te moe. Daarnaast zijn er natuurlijk mensen die wel willen sporten , maar niet (genoeg) kunnen sporten door gezondheidsredenen. Soms lukt (beperkt) wandelen of fietsen dan wel.

Maar nu las ik tot mijn verbazing dat er ook vrouwen zijn (1 op de 5) die niet sporten omdat ze pijn hebben aan hun borsten of omdat ze zich schamen. Onderzoekers raden aan om een goed sportbeha te kopen en geen `gewone`beha, die misschien wat `modieuzer`is.

 

Als je sport, dan is het toch geen modeshow? Je kunt er toch een leuk shirt overheen doen? Het gaat erom dat je comfortabel kunt bewegen. En daarbij: het beginnen met sporten is sowiezo niet echt comfortabel……. Daar moet je even doorheen. Je kunt toch ook beginnen met bewegen waarbij je je borsten niet teveel belast? Zoals zwemmen of fietsen. Als je dan wat afvalt, worden je borsten ook meteen wat kleiner. Ikzelf draag overigens altijd een sportbeha tijdens het sporten, dit geeft goede ondersteuning en word de huid van borsten ook niet `uitgerekt`. Dus ook goed voor de lange termijn!

En bedenk tenslotte: Degene die kunnen sporten mogen blij zijn, want er zijn genoeg mensen die het erg graag willen, maar helaas niet (meer) kunnen zoals ze het zouden willen.

So: YOU GO GIRL!!!!!

Bron: http://www.gezondheidsnet.nl/anders-actief/borsten-excuus-om-niet-te-sporten

MB

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>