Frisdrank verhoogt bloeddruk

Bijna iedereen weet dat frisdranken en zelfs de meeste fruitsappen heel veel suikers bevatten. Als je op je gezondheid wilt letten is het belangrijk om hier niet teveel van te nemen. Maar de meeste mensen vinden het te lekker om te laten staan. Toch zullen we moeten oppassen met deze gesuikerde dranken. Het is al bekend dat te veel aan frisdranken kan leiden tot diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten. Uit onderzoek is nu gebleken dat we ons niet enkel zorgen moeten maken om ons gewicht maar ook om onze bloeddruk.

 

 

 

Volgens het onderzoek dat gepubliceerd is in ‘The American Journal of Cardiology’, is er een sterk verband tussen het drinken van frisdranken en een verhoogde bloeddruk. Om deze relatie verder te bekijken, hebben de onderzoekers bijna 410.000 mensen onderzocht. Mensen die frisdranken drinken kunnen tot 70 procent meer kans hebben om een hoge bloeddruk te ontwikkelen dan de mensen die dit niet drinken.
Bij tieners ligt dit percentage nog verontrustend hoger. Jongeren die drie of meer blikjes frisdrank drinken per dag, hebben tot 87 procent meer kans op een hoge bloeddruk. Het is dus niet zo verwonderlijk als de cola van tafel blijft en wordt vervangen door water.

Onderzoekers hebben aangetoond dat frisdranken de niveaus van stikstofmonoxide in ons lichaam verlagen. Hierdoor vernauwen de bloedvaten, waardoor de bloeddruk stijgt. Daarbij kan een verhoogde bloeddruk ook een reactie zijn op het zoutgehalte van de frisdranken. We kunnen dus maar beter niet al te veel gesuikerde dranken consumeren en meer water drinken om onze gezondheid op peil te houden.

Bron: http://www.goedgevoel.be

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>