Griep voorkomen door intensief bewegen

Je kunt de kans op griep verkleinen door elke week minstens 2,5 uur intensief te bewegen. Dit blijkt uit een onderzoek van de London School of Hygiene and Tropical Medicine. Rond de 4.800 mensen deden mee aan een jaarlijks online onderzoek naar de griep.

 

 

De proefpersonen gaven hun leeftijd op, of ze de griepprik hadden gehaald, of ze vaak in de buurt van kinderen zijn en hoeveel uur per week ze intensief bewegen. Vervolgens lieten ze wekelijks weten hoe ze zich voelden en of ze griepachtige verschijnselen hadden.

Matig bewegen niet voldoende
Matig bewegen bleek niet te helpen, maar intensief bewegen wel. Volgens de onderzoekers wijzen de resultaten erop dat 100 griepgevallen per duizend mensen voorkomen kunnen worden door flink te sporten.

Naar buiten
Dit jaar hadden maar weinig deelnemers last van griep: 4,7 procent had symptomen die wijzen in de richting van de griep. Vorig jaar was dat nog 6 procent.

“Hoewel veel mensen deze winter de griep hebben kunnen ontwijken, kun je altijd de griep krijgen. Je voordeel doen met het betere weer is een mooie mogelijkheid om naar buiten te gaan en fit te worden om griep te voorkomen deze lente”, zegt Alma Adler van de London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Bron:http://www.nu.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>