Wij eten toch niet teveel?

Foodmonitor deed onderzoek naar hoeveel mensen eten en daaruit blijkt dat 78% van de Nederlanders van mening dat hij niet te veel eet Dit is verrassend aangezien de populatie van Nederland wel steeds dikker wordt.

De Foodmonitor is opgezet als initiatief van The Food Agency en Trendbox, en heeft binnen het onderzoek 756 consumenten van 16 jaar en ouder ondervraagd naar hun eetgedrag.
78% van de onderzoeksgroep gaf aan gewoon of weinig te eten, en slechts 9% van de ondervraagden gaf aan te veel te eten. Daarbij gaf 51% van de deelnemers ook nog aan volgens de Schijf van Vijf te eten.

 

 

 

Overgewicht
De oorzaak van het toenemende gewicht onder de Nederlandse populatie ligt volgens het onderzoek bij de grotere portiegroottes en tussendoortjes die geconsumeerd worden. Verstopte suikers in producten kunnen ook een oorzaak zijn.Het kan helpen om een kleiner bord en/of bestek te nemen.

http://www.foodforfood.info

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>