Pruimen en afvallen

De Universiteit van Southern Queensland (USQ) in Australië heeft onderzoek gedaan naar de relatie paarse pruimen en gewictsverlies. Hieruit blijkt dat pruimen en wortelen kunnen bijdragen aan gewichtsverlies, vermindering van hoge bloeddruk en vaatziekten en een reeks andere gezondheidsproblemen.

 

 

 

Anthocyanine
De stof die hier verantwoordelijk voor is heet anthocyanine. Deze komt voor in paarse pruimen en wortelen en heeft een positief effect op de gezondheid.

Onder leiding van professor Lindsay Brown, voerden de onderzoekers tests uit op muizen die voedsel kregen met veel vet en koolhydraten. De ratten werden zwaarder, kregen een hoge bloeddruk, leververvetting en problemen met de bloedsuikerregulatie. Na het geven van het pruimensap, en eerder ook al paarse wortelen, namen het gewicht en gezondheidsproblemen af.

Het stofje achter de vermindering van gewicht en gezondheidsklachten is volgens de onderzoekers anthocyanine. Deze stof staat bekend om zijn effectieve ontstekingsremmende werking waardoor het goed zou helpen bij obesitas, wat ook te boek staat als een chronische laagintensieve ontstekingsstoornis.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>