15% jongeren tussen 2 en 25 jaar is te zwaar

Uit onlangs  naar buiten gebrachte cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat zo’n 15% van de jongeren tussen 2 en 25 jaar te zwaar is en zelfs 3 % last heeft van ernstig overgewicht. Echter als je het die jongeren zelf vraagt, vinden ze bijna allemaal dat ze in goede gezondheid verkeren.

 

 

Jongeren uit huishoudens met een lager inkomen hebben meer overgewicht en gaan ook vaker naar de huisarts dan jongeren uit gezinnen met een hoger inkomen. Hoe lager het inkomen, hoe vaker overgewicht voorkomt bij jongeren.

Zo is bijna één op de vijf jongeren uit de laagste inkomensgroep te zwaar, tegenover iets meer dan één op de tien uit de hoogste inkomensgroep. Ernstig overgewicht komt zelfs drie keer zo vaak voor bij mensen tussen de 2 en 25 jaar uit huishoudens met de laagste inkomens.

Bron: http://www.ad.nl

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>