Maaltijdsalades bevatten weinig groente en veel calorieën`

Maaltijdsalades bevatten gemiddeld 650 calorieën en minder groente dan de aangeraden 150 gram. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond.
Een patatje met mayonaise bevat 500 tot 600 calorieën terwijl de geitenkaassalade van Albert Heijn ruim 880 calorieën bevat.

 

 

Groente
De Consumentenbond testte zes geitenkaassalades en zes caesarsalades, de populairste twee salades. Behalve de caesarsalade van Albert Heijn kwamen de salades niet aan de gewenste 150 gram groente. De geitenkaassalade van Jumbo bevat zelfs maar 90 gram groente.

‘Het lijkt een heleboel sla, maar het is vooral lucht’, aldus  onderzoeker Antje Houmes van de Consumentenbond.

Zout
Gemiddeld bevatten de salades 3 gram zout, terwijl het advies is om maximaal 6 gram zout per dag te eten. De caesarsalades van Lidl en C1000 bevatten 5 gram zout.
Er zit bovendien meer dressing bij de salades dan nodig en die bevatten veel vet en zout.

Geitenkaassalade
De geitenkaassalade van C1000 kwam als beste uit de test. Deze salade bevat veel vezels en is goed van smaak volgens het panel van de Consumentenbond, omdat de pasta smaak heeft overgenomen van de tomaatjes. Ondanks de vele calorieën kwam de salade van AH op de tweede plaats, omdat deze veel gezond vet en het minste zout bevat.

Caesarsalade
Bij de caesarsalades kwam die van Jumbo als beste uit de test, gevolgd door die van Hoogvliet. De salades van Plus en C1000 werden beoordeeld met een onvoldoende (respectievelijk een 5,2 en 4,7). Beide salades bevatten weinig groente.

Toch kun je best een keertje kiezen voor een maaltijdsalade, als je een keer geen tijd/zin hebt om te koken. Als je goed op de etiketten let, zijn er zeker ook salades met minder dan 500 kcal. Die kun je evt. nog aanvullen met de komkommer/tomaat etc. die je nog in je koelkast hebt liggen. Ook kun je kiezen om van de dressing maar de helft te nemen en van de geitenkaas maar 1 rondje/plakje te nemen end e andere 2 te bewaren voor op brood of door een ander gerecht te verwerken. Of als je meer tijd hebt, kun je je eigen maaltijdsalade maken (als je b.v. nog gekookte aardappels of pasta over hebt). Lekker met tonijn, magere dressing, saladekruiden (b.v. van de Lidl is zonder zout) en veel groente!!

Bron: http://www.voedingnu.nl

MB

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Maaltijdsalades bevatten weinig groente en veel calorieën`

 1. ank

  bevatten vaakook Transvetten(geharde olie en vetten),smaakversterkers,suiker/zoetstoffen/fructosestroop, maiszetmeel(soort suiker)conserveeermidddeln, emulgatoren, veel zout,
  kortom ,alles wat ongezond is, je kunt beter zelf salade maken,
  gewoon aardappelen koken en de rest zelf bijvoegen,

  lees alles over e-nummers/zoetstoffen en transvetten,fructosestroop

  -Sport-en-dieet.nl

  -wanttoknow.nl/ gezondheid en voeding

  -energieke Vrouwen Academie.nl

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>