Extreem `dieet`: een tongpleister vastgenaaid in je mond

We moesten toch even slikken toen we dit lazen – en gelukkig kunnen we dat nog – maar er lijken maar geen grenzen te komen aan de verzinsels van plastisch chirurgen om hun patiënten hun “ideale” maat te laten bereiken. Of wat dacht je van de ‘Weight Loss Tongue Patch’? De mirakelpleister wordt aan je tong vastgenaaid waardoor het uitermate pijnlijk wordt om nog eten te kauwen. Gevolg: je wordt gedwongen tot een vloeibaar dieet en verliest dus kilo’s… Maar of het nu zo’n goed idee is?

 

 

 

 

De ingreep is voorlopig (gelukkig) vooral populair in het Amerikaanse Beverly Hills en Venezuela en werd bedacht door ene ‘dokter’ Nikolas Chugay. Die naait de zogenaamde mirakelpleister met zes hechtingen vast aan de tong van zijn patiënten. En voor u aan het bruine klevende ding denkt – deze pleister is een plastic rechthoekje ter grootte van een postzegel dat van hetzelfde soort materiaal wordt gemaakt als het plastic dat wordt gebruikt bij hernia-operaties.

Resultaat? Bij wie een dergelijke pleister laat ‘installeren’, wordt het kauwen van vast voedsel uiterst pijnlijk. Waardoor hij of zij dus wordt gedwongen enkel nog vloeibaar te gaan eten met een, volgens de dokter dan toch, aanzienlijk gewichtsverlies tot gevolg. Kostprijs: 1.530 euro.

Chugay voerde naar eigen zeggen inmiddels al meer dan 60 ingrepen uit, maar die zijn uiteraard niet zonder gevaar. De arts zelf waarschuwt voor pijnlijke bijwerkingen zoals zwellingen van de tong en spraakproblemen. Daarnaast zouden sommige mensen ook al slaapmoeilijkheden hebben ondervonden tot zelfs enkele patiënten die hun tong haast niet meer konden bewegen. Een ander gevaar is dan weer dat het tongweefsel teruggroeit waardoor de pleister zich permanent vasthecht. Je mag het ding dan ook maar hoogstens een maand in je mond houden. En dat allemaal om een paar kilo te verliezen? Zou het niet doen.

Bron: http://www.femistyle.be/nl/extreem-dieet-vastgenaaide-tongpleister-tegen-kauwen

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>