Nieuw medicijn gewichtsverlies

Er is nu een nieuw medicijn voor gewichtsverlies en is vanaf deze week beschikbaar voor Amerikaanse patiënten. De naam is Belviq. Dit nieuws brengt Arena Pharmaceuticals na bijna een jaar nadat het medicijn officieel werd goedgekeurd.

De Food and Drug Administration (FDA) heeft Belviq (lorcaserine) goedgekeurd voor volwassenen die lijden aan obesitas of overgewicht en die minstens een ernstige medische aandoening, zoals diabetes of een hoog cholesterolgehalte, hebben. Dit medicijn is het eerste nieuwe geneesmiddel dat door de FDA is geaccepteerd voor het verliezen van gewicht op lange termijn.

Effect
Klinische studies toonden aan dat patiënten die Belviq gebruikten 3 tot 3,7 procent van hun gewicht verloren in meer dan een jaar. Ongeveer 47 procent van de patiënten zonder diabetes verloren ten minste 5 procent van hun gewicht of meer, wat volgens de FDA-normen genoeg was om het medicijn effectief te noemen.

(Bij)werking
Het medicijn zou de serotoninereceptoren in de hersenen stimuleren. Deze sensoren beïnvloeden het verzadigingsgevoel, gebruikers krijgen een vol gevoel. Bijwerkingen van het geneesmiddel zijn onder andere depressie, migraine en geheugenverlies. Een klein aantal van de deelnemers in onderzoeken naar het medicijn gaf aan euforie en hallucinaties te ervaren. Volgens de FDA is het gebruik van Belviq veilig. Bij misbruik zou het medicijn weinig gevaar opleveren

Concurrentie
Lancering van de drug had door logistieke hindernissen, inclusief de classificatie door de Drug Enforcement Administration, een vertraging opgelopen van maanden. Hierdoor kwam Belviq tien maanden later op de markt dan concurrent Qsymia.

Studies hebben aangetoond dat Qsymia zorgt voor meer gewichtsverlies dan Belviq. Patiënten die Qsymia een jaar slikten verloren 6,7 procent van hun lichaamsgewicht. Een andere studie kwam uit op 8,9 procent.

Gezien de bijwerkingen vraag ik me af of het wel verstandig is om ze te slikken. 3% gewichtsverlies is ook weinig in een jaar. Ik weet zeker dat een diëtist in cobinatie met meer bewegen en evt. een psycholoog hetzelfde of meer kan bereiken, mits de persoon echt gemotiveerd is.

Bron:http://www.voedingnu.nl

MB

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>