Poepproblemen; bijna de helft van de Nederlanders heeft het.

Problemen met de maag, de darmen of de stoelgang. 3 op de 4 Nederlanders hebben hier last van. En meer dan de helft van de Nederlanders heeft last van een specifiek poepprobleem. Dat blijkt uit het Nationale Poepdagboek dat meer dan 600 Nederlanders gedurende twee weken bijhielden. Onderzoeksbureau Panteia analyseerde in opdracht van Bional Medical de resultaten van het dagboek.

 

Winderigheid is veruit het meest voorkomende probleem bij de ondervraagden: 89 procent van de mannen gaf aan hier last van te hebben, tegenover 72 procent van de vrouwen. Brandend maagzuur en oprispingen zijn andere dingen waar mannen last van hebben. Vrouwen geven aan dikwijls met onrustige darmen te kampen.

Annelies van der Schouw geeft aan dat ze uit andere onderzoeken al wisten we dat het probleem aanzienlijk was. Zij is woordvoerder van Bional Medical. Echter dat driekwart van de ondervraagden met maag-, darm- of stoelgangproblemen te maken hebben, was wel verrassend. Het onderzoek bevestigt dat er rondom de stoelgang een grote problematiek heerst.

De klachten kunnen een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren. Zo ondervindt driekwart van de respondenten overlast door een opgeblazen gevoel, maar ook brandend maagzuur en verstopping (allebei 78 procent) zijn overlastgevers. Om problemen te voorkomen laten mensen onder meer wit brood, frituur en koolsoorten liggen.

Uit het onderzoek blijkt dat veel klachten samen hangen met stress en spanning. Maar ook je leefstijl hangt er nauw mee samen. Door gezond en vezelrijk te eten, te stoppen met roken, voldoende te bewegen en genoeg water te drinken, zijn veel van de klachten te verhelpen.

Bron: Metro

TZ

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Poepproblemen; bijna de helft van de Nederlanders heeft het.

 1. Gerrit

  Hallo Renate,

  Ik heb jouw stukje met veel belangstelling gelezen en ben het ook grotendeels met je eens dat gezond en vezelrijk eten, eventueel stoppen met roken, voldoende bewegen en genoeg water drinken,veel van deze klachten kan verhelpen maar de vervuiling van het lichaam niet tegen gaat. Want als je deze vervuiling niet weghaalt zullen goede voedingsstoffen zoals mineralen, vitaminen, aminozuren ect. niet die uitwerking hebben als van ze mag worden verwacht.

  Vind jij ook dat je eigenlijk deze klachten bij de bron moet aanpakken namelijk je spijsverteringskanaal schoonmaken?

  Je zal je misschien afvragen hoe maak ik het spijsverteringskanaal schoon en hoe hou ik het schoon.

  Nu, er is een beproeft (natuurlijk) middel wat al miljoenen mensen heeft geholpen om deze klachten te bestrijden.
  Kijk hiervoor is op de site http://www.natuurlijkenwel.nl

  Ik ga ervan uit dat wij met onze artikelen voor iedereen met klachten van de maag en darmen een bijdrage hebben geleverd om veel van deze ongemakken te voorkomen en te verhelpen.

  Ik verneem graag je reactie.

  Met vriendelijke groet, Gerrit

    /   Reply  / 
  1. diëtistenpraktijk Renate de Schaap Auteur

   Helemaal mee eens en leuk dat je reageert!
   Zeker belangrijk om naar de oorzaak te kijken.
   Alle tips/adviezen en insteken zijn wenselijk bij patiënten met maag- en darmklachten.

   Met vriendelijke groet,

   Diëtistenpraktijk Renate de Schaap

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>