Alcohol geen geschikt slaapmutsje

Een borrel voor het slapen gaan is misschien toch niet zo verstandig. Het helpt je wel sneller en dieper in slaap te vallen, maar verstoort ook je REM-slaap, ook wel bekend als droomslaap.

Als je te vaak alcohol gebruikt om in slaap te vallen kan het zelfs leiden tot slapeloosheid.
Tot die conclusie komen onderzoekers van het London Sleep Center na het bestuderen van 27 eerdere onderzoeken naar dit onderwerp. Zij zullen de resultaten publiceren in het tijdschrift Alcoholism: Clinical & Experimental Research.

Een verstoring van de REM-slaap kan leiden tot vermoeidheid overdag, slechte concentratie en een algemeen slaaptekort.                           Irshaad Ebrahim, directeur van het onderzoekscentrum, vindt dan ook dat we heel voorzichtig moeten zijn met alcohol. Een of twee glaasjes lijken prettig op de korte termijn, maar als je dit regelmatig doet kan dit leiden tot problemen.                                                                                 Ebrahim adviseert om twee uur voor het slapen gaan te stoppen met drinken. Mensen raken anders afhankelijk van de alcohol. Daarbij leidt het tot een onrustige slaap en veranderen veel mensen in snurkers. Uit de onderzoeken blijkt dat alcohol onze slaap op drie manieren beïnvloedt. We vallen eerder in slaap, onze eerste slaap is dieper en de REM-slaap is korter. En dat laatste is een probleem.

Bron: http://www.nu.nl

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>