Gewichtsverlies; het meeste met aerobics

Onderzoekers uit North Carolina vergeleken drie groepen obese volwassenen met een bewegingsprogramma en concludeerden dat met aerobics meer gewicht wordt verloren dan met krachttraining. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Applied Physiology.

 

 

 

De 234 deelnemers werden ingedeeld in een aerobicsgroep, krachttrainingsgroep of een groep met een combi van deze twee. Alle deelnemers hadden een tot dan toe voornamelijk zittend bestaan. Na acht maanden hadden 119 deelnemers het programma afgerond. Drie keer per week werd er onder begeleiding gesport.

De onderzoekers zagen dat de aerobics- en de combinatiegroep gewicht hadden verloren. De groep die krachttraining had gedaan kwam juist aan in gewicht door een toename van de vetvrije massa. Ook de combinatiegroep kreeg meer vetvrije massa terwijl dit bij de aerobicsgroep niet werd gevonden. De krachttrainingsgroep zag geen vermindering in vetmassa en middelomtrek terwijl dit bij de andere twee groepen wel gebeurde. De gerapporteerde energie-inname van de deelnemers is tijdens het programma niet veranderd.

Volgens hoofdonderzoeker Leslie Willis blijkt uit dit onderzoek dat alleen krachttraining niet genoeg is om gewicht en vet te verliezen, zoals werd gedacht. Volgens haar kunnen veel Amerikanen gezondheidsvoordelen behalen door gewicht en vet te verliezen waarbij zij aerobics aanraadt. Met name het viscerale (rondom organen) vet wordt volgens Willis kwijtgeraakt bij vetverlies.

Bron: http://www.voedingnu.nl

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>