Kippensoep helpt verkoudheid te bestrijden

Uit tal van studies blijkt dat carnosine, een bestanddeel wat in kippensoep zit, helpt het immuunsysteem de ziekte tegen te gaan. Nadeel hiervan echter wel is dat wanneer de stof het lichaam verlaat, de werking stopt. Daarom moet er een constante aanvoer van kippensoep zijn.

 

 

 

De soep die in het onderzoek gebruikt werd bevatte kip, ui, zoete aardappelen, pastinaak, raap, wortel, selder, peterselie, zout en peper. Veel soepen die in de supermarkt te verkrijgen zijn, hebben het zelfde effect als eigen gemaakte.

Anderen beweren dat kippensoep als placebo werkt. Uit een studie op 15 vrijwilligers zou naar voren zijn gekomen dat warme dranken de beweging van de slijmvliezen verhoogt. Hierbij zou het dus niet uitmaken of het kippensoep is of warm water. De soep was daarentegen toch beter omdat dit de beschermende neushaartjes sterkt.

Bron: http://www.blikopnieuws.nl

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>