Ouderen weten te weinig over gezonde voeding

Van 700 ondervraagde 65-plussers heeft 60 procent naar eigen zeggen onvoldoende kennis over gezonde voeding. De senioren willen meer en beter geïnformeerd worden over gezond leven en gezond blijven.

Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau TeraKnowledge dat op aanvraag van seniorenorganisatie UNIE kbo 700 65-plussers heeft ondervraagd. De onderzoeksresultaten worden op 28 augustus gepubliceerd in Nestor, het ledenmagazine van Unie KBO.

Bewegen
De gemiddelde leeftijd van de 700 ondervraagden is 72 jaar. 40 procent wil weten hoe ze gericht kunnen bewegen en sporten. 56 procent van de ondervraagden leest de informatie op verpakkingen niet of nauwelijks.

Gezondheidscampagne
De Unie KBO wil een landelijke gezondheidscampagne opzetten, in samenwerking met de nieuwe minister van Volksgezondheid, voor 65-plussers. Het kan senioren leed besparen en de overheid geld besparen als senioren meer weten over bijvoorbeeld meer bewegen en betere voeding.

Van 700 ondervraagde 65-plussers heeft 60 procent naar eigen zeggen onvoldoende kennis over gezonde voeding

Bron: http://www.voedingnu.nl

(MB)

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>