Nederlandse kinderen drinken veel frisdrank!

Vergeleken met kinderen uit andere Europese landen drinken Nederlandse kinderen veel meer frisdrank. Dit blijkt uit onderzoek van het VU medisch centrum in samenwerking met verschillende Europese wetenschappers. Ze deden onderzoek naar overgewicht bij kinderen.
Het doel van het onderzoek was om de kinderen in zeven Europese landen tussen de 10 en 12 jaar stimuleren om meer te gaan bewegen. Nederlandse kinderen drinken zo’n drie glazen frisdrank per dag; dat is 630 milliliter. In vergelijking met de Grieken is dat ruim vijf keer zoveel, want zij nuttigen dagelijks 115 milliliter. Hongaarse kinderen staan op de tweede plek met 550 milliliter.

Niet alleen veel frisdrank leidt per se tot overgewicht. Er meerdere factoren van invloed, bijvoorbeeld andere voedingsgewoonten en beweging. In Griekenland is 50 procent van de onderzochte kinderen te dik, mede omdat zij het minst sporten. En samen met de Slovenen kijken ze het meest televisie. In Nederland lijdt 22 procent van de kinderen aan overgewicht.

In alle zeven onderzochte landen zijn jongens dikker dan meisjes, kijken ze meer televisie en drinken ze meer frisdrank. Opvallend is dat meisjes juist weer minder sporten.

Bron: NOS.nl

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nederlandse kinderen drinken veel frisdrank!

 1. Pieter

  Nederlandse kinderen drinken veel meer light frisdrank dan kinderen in zuidelijke EU-landen. Dat zou ook goed de reden kunnen zijn waarom ze toch niet dikker zijn.

    /   Reply  / 
 2. jos

  Niet alleeen de suikers maar ook nog de toegevoegde smaak en kleurstoffen maken het er niet beter op

  Het lijkt er op alsof je voor en ander onderdoet als je als ouders geen frisdrank aansleept.Gewoon aangeleerde gewoonte/vraag.

  Dan kijkend naar de sociale laag en (sub)cultuur welke andere factoren nog een rol spelen,
  Niemand wil zijn/haar kinderen tekort doen,denkt geen alternatief te hebben of vindt het juist wel stoer,al die cola,etc
  Interessant is dat vooral de jongetjes de dikzakken worden,te verwend? Reeds op die leeftijf al te hebberig en graaizuchtig?Bang dat ze tekort komen?Verveling?Verwenadres van ouders?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>