Junkfood kan kans op depressie vergroten

Junkfood heeft niet alleen een slechte invloed op het gewicht en op de gezondheid, maar volgens Spaanse onderzoekers ook op je welbevinden. Junkfood kan namelijk de kans op een depressie vergroten. Het onderzoek is gedaan door de Universiteiten van Las Palmas en Gran Canaria en zij hebben 9.000 mensen gedurende 6 maanden bestudeerd. In die 6 maanden tijd is bij bijna 500 deelnemers een depressie vastgesteld. De deelnemers die regelmatig junkfood aten ontwikkelden 51% vaker een depressie dan de deelnemers die bijna nooit junkfood aten. De deelnemers die veel hamburgers, pizza en hotdogs aten waren ook nog eens vaker vrijgezel en zij hadden minder beweging.

Bron: Nu.nl

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Junkfood kan kans op depressie vergroten

  1. Gezonderleven

    Al die junk food moet gewoon verboden worden. Tegenwoordig schieten de burger king’s en mc Donalds als paddestoelen uit de grond. Wanneer komen er take away’s met gezonde produkten???

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>