Burn-out voorkomen? Ga lekker sporten!

Uit onderzoek van de Tel Aviv University blijkt dat regelmatig bewegen je humeur op de werkvloer aanzienlijk verbetert en zelfs een burn-out of depressie kan voorkomen.

In het onderzoek zijn 1632 gezonde medewerkers verdeeld in 4 groepen; niet sporters, mensen die 75-150 minuten per week bewegen, mensen die 150-240 minuten bewegen en een groep doe meer dan 240 minuten per week bewegen. Het onderzoek heeft 9 jaar lang enquêtes afgenomen bij de deelnemers. De conclusie van het onderzoek was dat de groep niet sporters het vaakst kampte met depressie of een burn-out. Hoe meer de werknemers bewogen, des te kleiner de kans op psychische klachten. 2.5 uur per week bewegen bleek al een positief effect te hennen op je zelfvertrouwen en je vermogen om te werken. Bij 4 uur bewegen in de week vertoonden de werknemers vrijwel geen tekenen van mentale druk en was dus het meest ideaal. De onderzoekers van de Tel Aviv University raden dan ook de bedrijven aan om een eigen sportschool te openen of om mee te betalen aan een sportschoolabonnement om de werknemers te stimuleren meer te gaan bewegen, Op de langere termijn betaald dit zichzelf terug, omdat het ziekteverzuim waarschijnlijk in de toekomst lager zal zijn.

Bron: Gezondheidsnet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>