Wandelen tijdens reclameblok effectief

Onderzoek laat zien dat op de plaats wandelen tijdens de televisiereclame best effectief kan zijn. Wetenschappers van de University of Tennessee bestudeerden 23 mannen en vrouwen tussen de 18 en 65. Vooral de calorie-inname en het calorieverbruik (onder verschillende omstandigheden) werden bijgehouden. Het gewicht van de deelnemers varieerde van normaal tot obees.

Calorieën verbranden

Het op de plaats lopen tijdens de reclameblokken op televisie leidde gemiddeld tot het verbranden van 148 kilocalorieën en een totaal van 2.111 stappen in 25 minuten. Tijdens het lopen op een loopband met een snelheid van ongeveer 5 kilometer per uur verbrandden de deelnemers gemiddeld 304 kilocalorieën in een uur.

Een uur lang zitten en televisie kijken verbrandt slechts 81 kilocalorieën.

Volgens de onderzoekers kan een reclameblok een extra steuntje in de rug vormen voor extra beweging. Herinneringen in de omgeving maken het makkelijker om nieuwe gewoonten te ontwikkelen. En kleine veranderingen zijn makkelijker vol te houden.

Dus kom van de bank af tijdens de reclameblokken en verbrandt calorieën!

Bron: http://www.nu.nl

(MN)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wandelen tijdens reclameblok effectief

  1. Cynthia

    Helemaal mee eens. Men moet meer bewegen. Uit eigen ervaring weet ik dat een sportschool vaak voor korte duur is. Zelf heb ik onlangs een thuis fitness programma op DVD gekocht. Een half uurtje per dag bewegen wanneer ik dat wil, werkt heel goed voor mij.

      /   Reply  / 
  2. Judith

    Tijdens reclameblokken lopen mensen naar de kast ja, om snoep te pakken ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>