Saladebar verbetert gewicht en prestaties op scholen

Het aantal kinderen met overgewicht is in de Nordhems school in Göteborg, Zweden afgenomen sinds zij vijf jaar geleden een saladebar aangeschaft hebben. Ook de schoolresultaten van de leerlingen zijn verbeterd.

De Nordhems School staat in Zweden in de top twaalf van scholen met de beste schoolmaaltijden. Dit meldt Visit Sweden, een organisatie die Zweden promoot in een persbericht.

Beter presteren

Slechts 1 procent van de 1200 schoolleerlingen van Nordhems heeft overgewicht. Sinds de komst van de saladebar zijn ook de schoolresultaten verbeterd. De schoolarts vertelt dat de kinderen minder hoofdpijn hebben en minder moe zijn. De leerlingen zelf geven aan zich sterker te voelen en zich beter te kunnen concentreren.

Wettelijk verplicht

In Zweden is het verzorgen van een warme maaltijd op school sinds 1946 wettelijk verplicht. De maaltijden die door de overheid worden vergoed hebben een hoge voedingswaarde.

Nederlandse Scholieren

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is bijna 14 procent van de jongeren in Nederland te zwaar. De organisatie Visit Sweden adviseert Nederlandse scholen een voorbeeld te nemen aan de Zweedse schoolmaaltijden van Nordhems.

Bron: http://www.voedingnu.nl

(MB)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Saladebar verbetert gewicht en prestaties op scholen

 1. Carolien Wouters

  Nu is groente sowieso een stuk beter dan de vette zooi die normaal “geserveerd” wordt, maar ik vroeg me af of groente niet een extra effect teweeg brengen. Ik heb laatst een website gevonden, die beweerde dat er in voedsel hormonen zitten die de verbranding aansporen of matigen.
  Iemand een idee?

  Het gaat om http://www.verbrandencalorieen.nl

  Groetjes Carolien

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>