Dieet om diabetes type 2 te genezen?

Uit onderzoek van Newcastle University blijkt dat diabetes type 2 mogelijk genezen kan worden door twee maanden lang een dieet te volgen.

Aan het onderzoek deden elf mensen mee die nog maar relatief kort, maximaal 4 jaar, diabetes type 2 hadden. De deelnemers volgden twee maanden lang een dieet: ze kregen twee maanden lang alleen vloeibare dieetdrankjes en groente met weinig zetmeel.

De resultaten waren al na een week van het dieet zichtbaar: de nuchtere bloedsuikers van de deelnemers was vergelijkbaar met die van gezonde mensen. Uit MRI-scans bleek dat de hoeveelheid vet in de alvleesklier was afgenomen van acht naar zes procent.

Na de twee maanden mochten de deelnemers weer normaal eten, maar ze moesten wel gezond en niet te veel eten. Drie maanden later werden de deelnemers opnieuw onderzocht. Het bleek dat zeven van de elf mensen geen diabetes meer had.

De resultaten zijn veelbelovend, maar er is nog meer onderzoek nodig, zo de onderzoekers. Er is ook onduidelijk of mensen die al langer diabetes hebben baat hebben bij het dieet. Ook is onbekend of het effect van het dieet op lange termijn blijft. Mensen met diabetes zouden niet op eigen houtje met een dieet aan de slag moeten gaan: zo’n drastisch dieet mag alleen onder toezicht van een arts worden uitgevoerd.

Bron: Scientias.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>