Probioticamengsel helpt kinderen met prikkelbare darm

Kinderen kunnen geregeld last hebben van een prikkelbare darm: onregelmatige stoelgang met diarree, obstipatie, buikpijn … Medicatie helpt vaak nauwelijks omdat de geneesmiddelen niet afgestemd zijn op de onderliggende oorzaken. Als ze al werken, dan zijn ze meestal ongeschikt voor kinderen wegens de bijwerkingen.


Probiotica bieden betere mogelijkheden. Een mogelijke oorzaak van prikkelbare darm zijn kleine infecties van ongunstige bacteriën die de harmonie tussen de darm en de darmflora verstoren. Resultaten van testen zijn meestal gunstig, al hangt de werkzaamheid af van de gebruikte probioticum-stam.
Een recente studie maakte gebruik van een mengsel van acht verschillende stammen (*) met goede resultaten. Een mengsel beïnvloedde bovendien de samenstelling van de darmflora.

(*) Bifidobacterium breve, B. longum, B. infantis, Lactobacillus acidophilus, L. plantarum, L. casei, L. bulgaris, Streptococcus thermophilus
Guandalini S, Giuseppe Magazzu G et al. VSL#3 Improves Symptoms in Children With Irritable
Bowel Syndrome: A Multicenter, Randomized,
Placebo-Controlled, Double-Blind, Crossover Study. JPGN 2010;51: 24–30

Bron: http://www.abcgezondheid.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>