Samen eten kan mogelijk eetstoornissen en obesitas voorkomen bij kinderen

Gezamenlijk maaltijden hebben een positief effect op de gezondheid van kinderen. Dit zijn resultaten uit een observationele studie onder 200 families.

In dit onderzoek is gekeken naar de mate waarin het gezamenlijk aan tafel zitten invloed heeft op de gezondheid van het kind (leeftijden 5 tot en met 12) met astma. Hoe meer tijd een gezin tijdens het avondeten besteedt aan open en directe communicatie, hoe positiever de invloed op het welbevinden van het chronisch astmatische kind.  Avondmaaltijden duren gemiddeld 18,7 minuten, waarvan de meeste tijd besteed wordt aan tv kijken of het bijpraten en de dag doornemen. De frequentie waarmee een kind met ouder(s) en eventuele broers en zussen eet, is al eerder in verband gebracht met positieve gezondheidsuitkomsten. Minder dan drie keer per week gezamenlijk eten, is in geassocieerd met eetstoornissen en obesitas.

Bron: http://www.nieuwsoverkindervoeding.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>