Een gebakje inhaleren i.p.v. eten, de perfecte oplossing?

De nieuwste eettrend is ‘Le Whaf’: een futuristische machine waarmee je smaken kan inhaleren. Hierdoor proef je wel dat lekkere taartje maar neem je niet de grote hoeveelheid calorieën op.

Het toestel werd uitgevonden door professor David Edwards, expert in aërosol wetenschap. Hij wil zijn toestel deze herfst in Frankrijk op de markt krijgen voor ongeveer 100 euro. “Je kunt zelfs alcohol ‘whaffen’. Dranken met sterke smaken als whisky werkt goed, je moet dan 50 ml van het drankje in het toestel gieten. Voedsel in rook omzetten is iets  moeilijker, voor tomatensoep bijvoorbeeld moet je een speciale vloeibare versie kopen”, vertelt Edwards.

Kristallen
Het toestel werkt met speciale kristallen die snel bewegen wanneer het aanstaat, hierdoor ontstaan ultrasone golven. Dit zorgt voor een veranderende druk die passeert door de vloeistof, waardoor bubbels en vervolgens kleine vloeibare druppels ontstaan die op een wolk lijken. De eerste uitvinding met inhaleerbare voeding was Le Whif, dit een kleine tube die op lipstick lijkt en naar chocolade, koffie of vitamines smaakt. Een ademhaling is goed voor één calorie en zou je zin in chocolade moeten wegnemen. Het is een succes, aldus Edwards. Jaarlijks gaan er meer dan 200.000 Whifs over de toonbank. “Het is ook erg leuk en je kunt alcohol proeven zonder dronken te worden.”

Nadeel: Honger blijft
‘Whaffing’, het inhaleren van eten, zou dé trend van de toekomst zijn. Momenteel bestaan er nog maar twee machines die eten in rook omzetten. Elke inhalering bevat 200 calorieën en kun je dus niet onbeperkt blijven nemen zoals wordt gesuggereerd. Het nadeel is ook dat je geen voedzame stoffen binnenkrijgt, je hongergevoel blijft dus. Ook omdat `lucht`of `rook` of hoe je het noemen wilt natuurlijk totaal geen  verzadigd gevoel geeft.

Bron: http://www.goedgevoel.be

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>