Een koekje tegen overgewicht

Eten tegen overgewicht. Dat mag tegenstrijdig klinken, over 5 jaar zou het het de normaalste zaak van de werld kunnen zijn. Dan neemt men s`ochtends een ontbijtdrankje of koekje dat ons een vol gevoel geeft; aldus Koen Venema, kennisexpert darmgezondheid van TNO.

Bij innovatie organisatie TNO worden grote stappen gezet in onderzoek naar darmbacteriën die een verzadigd gevoel opwekken. Want, zo wordt gesteld, zijn er goede bacteriën in de dikke darm die tijdens het eten een kettingreactie in gang zetten waardoor het hormoon vrijkomt dat ons een vol gevoel geeft. Die darmbacteriën kunnen een cruciale rol gaan spelen in de strijd tegen overgewicht. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe die micro-organismen werken, dus is er meer onderzoek nodig. Gezond eten en genoeg bewegen blijven natuurlijk het beste middel tegen overgewicht.

Dus er moet nog meer onderzoek uitgevoerd worden , maar een lekker koekje dat je lijf een stukje gezonder maakt, is binnen handbereik volgens Koen Venema van TNO. Laat maar doorkomen die koekjes!

Bron: Metro, editie Amsterdam

(MB)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een koekje tegen overgewicht

  1. rodger

    Kan niet wachten tot het op de markt komt. Vraag me wel af of het ook echt goed is voor je lichaam, krijg je wel genoeg vitamines etc binnen ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>