Hoeveel moet je bewegen?

 

 

 

 

 

De beweegnorm was altijd 5 keer per week 30 minuten matig intensief en 1-2 keer per week intensief 60 minuten voor volwassenen. Kinderen zouden iedere dag 1 uur moeten bewegen.

Maar deze norm is nu aangepast. We zitten te veel en te lang achter elkaar! De nieuwe norm is dat volwassenen 2,5 uur matig intensief of intensief per week moeten bewegen. Daarnaast wordt aanbevolen om 2 keer per week spier- en botverstevigende oefeningen te doen. Deze kunnen thuis gedaan worden of onder begeleiding van fysiotherapeut. De beweegnorm voor kinderen blijft 1 uur iedere dag.

Om niet te lang achter elkaar te zitten, kun je bijvoorbeeld lopend telefoneren, vaker koffie en thee halen, tijdens de lunchpauze een wandeling maken, langs collega gaan op andere verdieping en de trap nemen.

Om meer te bewegen dagelijks kun je overwegen/uitproberen om met de fiets naar werk te gaan of je auto verderop parkeren of eerder uitstappen OV zodat je een stukje kan lopen naar huis.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>