Door glutenvrij dieet diabetes krijgen?

Glutenvrij eten is soms noodzakelijk (bijv. bij coeliakie), maar er zijn ook mensen die glutenvrij eten terwijl het niet nodig is. Sommigen doen dit om af te kunnen vallen in gewicht of omdat ze denken dat het gezond is en zich beter lijken te voelen.

Echter een grootschalig en langjarig onderzoek, uitgevoerd aan de Harvard universiteit, heeft uitgewezen dat glutenvrij eten diabetes kan veroorzaken! Dit zou kunnen komen doordat er minder vezels, vitaminen en mineralen in een glutenvrij eetpatroon zitten. Van vezels is bekend dat het een beschermende functie tegen diabetes zou kunnen hebben.

Gluten is een eiwit dat in tarwe, rogge en gerst zit. Het zorgt voor de elasticiteit in brood en broodproducten en dat is aangenaam.

Wil je op een verantwoorde manier gezonder eten of wat aan je gewicht doen, maak dan een afspraak met één van ons. Wij bewaken dat je voeding volwaardig blijft, zodat je geen tekorten oploopt en met smaak blijft eten.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>