Last van je slokdarm?

darmenHeb jij wel eens problemen met je slokdarm? Of ken je mensen in je omgeving die hier last van hebben?

Er zijn diverse oorzaken van slokdarmklachten. Je kunt proberen om niet te heet te drinken (liever niets boven de 65 graden), omdat dit het risico op slokdarmkanker kan verhogen. Je kunt ook last van maagzuur hebben wat in je slokdarm terug stroomt doordat bijvoorbeeld je maagklepje niet goed sluit. Andere klachten zijn slikklachten, zoals bijvoorbeeld het verslikken in voedsel of als voedsel niet goed zakt. Hierdoor is er risico op ongewenst gewichtsverlies. We zien dit vooral bij mensen met slokdarmkanker. Als diëtist kunnen wij dan allerlei adviezen geven om ervoor te zorgen dat het gewichtsverlies hopelijk stopt en samen  kijken naar haalbare oplossingen. Wij kijken ook naar welke consistentie (dikte) van het voedsel mogelijk zijn. Dit doen wij dan in overleg met een logopedist.

MB/RS

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>