Bloedsuiker meten met ademtest?

De meeste mensen met diabetes type 1 moeten zich vaak prikken om hun bloedsuiker te meten. Nu is er een nieuwe test in ontwikkeling die de bloedsuiker zou kunnen meten met een ademtest. Dit wordt gedaan door middel van het meten van de hoeveelheid aceton in de adem.

Het nadeel is dat het nog maar bij 50 personen (zowel met als zonder diabetes) getest is. Daarnaast bleek dat bij 1 persoon de test afwijkend was, omdat diegene rookte. Toch hoopt de onderzoeksgroep dat eind 2017 de ademtest gebruikt kan gaan worden.

Naar mijn mening is het goed dat hier onderzoek naar gedaan wordt. Het is voor veel mensen een hele opluchting als ze niet meer hoeven te prikken. De ademtest geeft een momentopname weer van de bloedsuiker. Er bestaan ook al scans met een sensor erin, die de huidige bloedsuiker meet, maar ook van de afgelopen 8 uur. Deze plak je op je bovenarm en kun je ook tijdens het sporten en douchen laten zitten. Dus zou ik mijn voorkeur aan scan geven. De ademtest zou denk ik meer geschikt zijn voor mensen die echt veel zwemmen, omdat de scan maximaal 30 minuten onder water kan en slechts 1 meter diep.

Heb je zelf diabetes en wil je advies over je voeding? Kijk op onze website.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>