Voedingscentrum actie in groenten: Eet meer ons!

Kom jij aan je 250 gram groente per dag? De meeste mensen niet, zo blijkt uit onderzoek. Het Voedingscentrum gaat daarom starten met een nieuwe campagne: Eet meer ons! Waarom is het belangrijk om meer groente te eten? Het is beter om meer plantaardig en minder dierlijk voedsel te eten. Dit verlaagt de kans op chronische ziekten. Ook heeft groente over het algemeen weinig calorieën en koolhydraten en veel vezels en vitamines. Het helpt daarnaast het verzadigingsgevoel te verhogen.

In de nieuwe Schijf van Vijf is het advies van 200 naar 250 gram groente gegaan. Als mensen groente eten, dan is dit vaak bij de warme maaltijd.  Maar je zou ook b.v. tussendoor of bij het ontbijt of de lunch groente kunnen eten. Zoals b.v. een salade, snoeptomaatjes, (winter)wortel, radijs, selderijstengel, reepjes paprika, plakjes komkommer. Of een soep met veel soepgroente erin, een maaltijdsalade of omelet met groente. Daarnaast zijn er ook steeds meer groentespreads te koop. Ook kan je dit zelf maken, b.v. wortelspread. Hierbij rasp je 1 winterpeen. Dit meng je met 50 gram halfvolle standyoghurt of Griekse yoghurt. Je kunt het b.v. op smaak maken met 1 theelepel mosterd.

Als je zou willen uitrekenen of je voldoende groente eet, dan zou je via het Voedingscentrum een handige tool kunnen gebruiken. De groente update. Wil je meer uitgebreide en persoonlijke praktische adviezen, dan kan een diëtist je daarbij helpen.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>