Grootschalig onderzoek ziekte van Parkinson

30 september 2016. Op deze dag hebben het Radboudumc, Radboud Universiteit, ParkinsonNet en Verily de krachten gebundeld voor een nieuw onderzoek. Het onderzoek zal een periode van twee jaar bestrijken waarbij het doel is om op individueel niveau te kijken naar de oorzaak van de ziekte en hoe deze verloopt. Er zullen in totaal 650 patiënten meedoen met het onderzoek, zowel in een klinische setting als in de thuissituatie.

De oorzaak en het verloop van de ziekte van Parkinson kan per individu sterk verschillen. De onderzoekers hopen hier door middel van dit onderzoek een antwoord op te krijgen. Omdat er nog zo weinig over bekend is, worden patiënten nog onvoldoende geholpen naar hun persoonlijke behoeften. Door middel van deze setting hopen de onderzoekers ervoor te kunnen zorgen dat deze mensen de beste individuele zorg kunnen krijgen.

Voor meer informatie over de ziekte van Parkinson kunt u terecht op de website van ParkinsonNet.

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>