Voeding en erectiestoornissen!

 

 

 

Een erectiestoornis kan mogelijk een voorbode zijn van hart- en vaatziekten volgens sommige urologen. De belangrijkste oorzaak van erectiestoornissen is namelijk vasculair (conditie van de bloedvaten). Wanneer de bloedvaten van minder goede conditie zijn, kan dit de reden van erectiestoornissen zijn.
Flavonoïden (de `kleurstof` in groente en fruit) verlagen niet alleen het risico op diabetes en hart- en vaatziekten, maar ook op erectiestoornissen! Voedingsmiddelen die veel flavonoïden bevatten zijn o.a. bessen, citrusvruchten en rode wijn.
Uit onderzoek blijkt dat flavonoïden bij mannen zorgen voor behoud van de erectiekwaliteit. Dat suggereren Engelse onderzoekers van de Universiteit van East Anglia en Harvard. Uit het onderzoek bleek dat 3 specifieke flavonoïden – anthocyanen, flavanolen en flavonen – de meeste bescherming gaven tegen erectiestoornissen.
Anthocyanen zitten in blauwe en zwarte bessen, kersen, radijs en rode wijn. Flavanolen en flavonen zitten in citrusvruchten (sinaasappel, mandarijn, grapefruit). Enkele consumpties per week kunnen zorgen voor 14% minder kans op erectiestoornissen. Als daarbij ook bewogen wordt, daalt het risico naar 21%. De voordelen waren het grootst bij mannen onder de 70 jaar.

Dus mannen, weer een reden om ervoor te zorgen dat je minimaal 200 gram fruit per dag moet eten!

MB

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Voeding en erectiestoornissen!

 1. Bianca

  Beste mensen, Let op:
  een belangrijke oorzaak is ; bijwerking medicatie!!! Stress en o.a vit b12 tekort, maar ook andere vitaminen en mineralen tekort door medicatie !

    /   Reply  / 
  1. diëtistenpraktijk Renate de Schaap Auteur

   Beste Bianca,

   Bedankt voor je aanvulling. Ook een tekort aan vitamine D kan een oorzaak zijn, maar ook overgewicht, roken, alcohol en drugs.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>