Dronken door handgel?

Vandaag las ik zo`n apart artikel over pubers die dronken waren geworden door handgel.  Hoe?! Het lijkt me nu niet echt lekker……..

In Zweden zijn namelijk pubers die dronken willen worden door middel van desinfecterende handgel van de apotheek. Omdat het verboden is om alcohol te kopen, worden ze erg creatief. Deze ontsmettende gels bestaan voor 62 procent uit ethyl alcohol. Online zijn er heel wat instructies te vinden over hoe je dit  moet distilleren. Daarnaast zijn ze goedkoop en makkelijk te verkrijgen voor tieners. Als dit gedistilleerd is, kun je het vergelijken met een soort sterke drank., een `shotje`. Je hoeft er maar een paar slokken van nemen en je bent dronken.  Dit is volgens artsen overigens niet het eerste product dat je in de supermarkt kunt krijgen om snel in een roes te raken. Veel jongeren dronken in het verleden al mondspoelmiddel, hoestsiroop en vanille-extract. Artsen raden daarom ouders aan hun voorraad van dit soort gels in de gaten te houden. Ik kan het me bijna niet voorstellen dat het gebeurt, dan kun je niks meer in huis hebben. After shave of parfum daar zit toch ook alcohol in?

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>