Risico op borstkanker kleiner door groente

 

 

 

 

 

Voor onderzoek naar borstkanker werden tussen 1992 en 2000 335.054 vrouwen uit diverse landen gevolgd. De groente- en fruitconsumptie werd onderzocht door middel vragenlijsten die afgestemd waren op het land van herkomst. Na ongeveer 11 jaar volgde een follow-up waaruit bleek dat er geen verband was tussen fruitinname en het risico op borstkanker. Wel kon geconcludeerd worden dat de vrouwen die de meeste groenten consumeerden, een lagere kans hadden op het ontwikkelen van borstkanker. Het onderzoek is gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutritrion.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>