Claims op peutermelk en opvolgmelk kloppen vaak niet

De etikettering van veel opvolgmelk- en peutermelkproducten voldoen vaak niet aan de wettelijke eisen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).  Veelal gaat het om de claims om het product aantrekkelijker te maken die niet gebruikt mogen worden. De peuter-en opvolgmelk zelf kunnen wel gewoon veilig worden gebruikt en voldoen aan strenge eisen. Een voorbeeld van een claim op peutermelk die niet is toegestaan is: ‘Ook bevat het de juiste hoeveelheid onverzadigde omega-vetzuren DHA en AA. Deze ondersteunen een normale hersenontwikkeling.’ Fabrikanten mogen dus niet zomaar een claim op de verpakking zetten, daar zijn regels voor. De NVWA houdt streng toezicht op de etiketteringsregels op deze producten en delen indien nodig boetes uit.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>