Medicatie kanker beter opgenomen met cola

Erlonitib, een medicijn tegen longkanker wordt beter in het bloed opgenomen door de tablet in te nemen met een glas cola in plaats van water. Dit stelt het Erasmus MC. Veel mensen met kanker gebruiken maagbeschermers om maagproblemen te voorkomen door de andere medicatie. Maagzuurremmers zijn echter niet bevorderlijk voor de opname van erlotinib, omdat een hoge zuurgraad belangrijk is. Cola heeft een hoge zuurgraad, wat daardoor de zuurgraad in de maag tijdelijk wordt verhoogt. Zelfs met gebruik van maagbeschermers wordt Erlotinib door inname met cola gemiddeld 40% beter opgenomen in het bloed. Bij sommige patiënten was er een verbeterde opname van meer dan 100 procent. Bij patiënten die geen maagbeschermers gebruikten, bleek de opname van het medicijn ook verbeterd maar in mindere mate. Er is geen onderzoek gedaan naar andere zure drankjes.  Ik zou me kunnen voorstellen dat jus d`orange of citroensap (aangelengd met water) wellicht ook zou kunnen helpen.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>