Let op met sushi!

Het personeel van all-you-can-eat-sushirestaurants houdt zich helaas niet altijd aan de hygiënevoorschriften. Ze wassen hun handen niet goed en gebruiken snijplanken die niet schoon zijn. Daardoor zitten sushi vol bacteriën. Aldus de Consumentenbond.

De Consumentenbond deed onderzoek bij 20 all-you-can-eat-sushirestaurants. Daaruit bleek dat de kwaliteit van het voedsel heel slecht was. Slechts twee restaurants haalden een magere voldoende, een 5,9. De rest scoorde lager.
Volgens de Consumentenbond komt het ook omdat de sushi te lang en te warm wordt bewaard. Al deze zaken brengen een risico met zich mee. De darmbacterie E-coli werd in één restaurant in Lelystad in grote mate aangetroffen op de sushi.
Voor mensen die toch bij een all-you-can-eat-sushirestaurant willen eten, heeft de consumentenbond wel enkele tips. Omdat je de bacteriën niet ziet, is het slim om te ruiken aan de sushi. “Als je de vis ruikt, dan is ie niet vers.” Daarnaast kan je kijken of de ingrediënten voor de sushi in koelvitrines worden bewaard. En als de sushi er droog uitziet, is dat ook geen goed teken.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>