Chilipeper helpt bij overgewicht

Het regelmatig eten van hete chilipeper kan een positief effect hebben op overgewicht.

Dit blijkt uit een studie van onderzoekers van de Australische Universiteit van Adelaide, dat woensdag gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Plos One.

 

Het blijkt dat capsaïcine, een stofje dat voornamelijk voorkomt in paprikasoorten als hete, rode– en chilipeper, de voedselinname vermindert, aldus professor Amanda Page, die het onderzoek heeft geleid.

Volgens de onderzoekers zorgt de capsaïcine in chilipeper voor een snellere calorieverbranding. Bij inname van capsaïcine worden daarnaast de zenuwen in de maag die zorgen voor een ‘vol gevoel’ eerder geactiveerd. Toen het stofje uit de peper gehaald werd, bleek de reactie van de zenuwen die de maag uitrekken minder snel te werken, waardoor mensen meer voedsel gingen consumeren.

De professor is van plan de studie verder uit te breiden en kijkt naar de mogelijkheden van nieuwe therapieën om mensen te helpen met overgewicht.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>