Weet je apotheek dat je geen gluten mag?

Bijna elk medicijn bestaat naast de werkzame stof uit een aantal hulpstoffen. Het kan zijn dat er tarwezetmeel als vulmiddel is gebruikt.

Er is een ontmoedigingsbeleid om tarwezetmeel te gebruiken, maar het kan nog steeds in geneesmiddelen voorkomen. Geneesmiddelfabrikanten zijn verplicht de samenstelling van hun geneesmiddelen op te geven bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het CBG is in Nederland verantwoordelijk voor de kwaliteit van de geneesmiddelen die op de markt zijn. Controleer bij twijfel altijd de bijsluiter voor de exacte samenstelling van het betreffende geneesmiddel.

Dus geef je glutenintolerantie door aan de apotheek, zodat in de toekomst bij ieder geneesmiddel dat je krijgt voorgeschreven automatisch wordt gecontroleerd of het gluten zoals tarwezetmeel bevat.

MB

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Weet je apotheek dat je geen gluten mag?

  1. Tatja

    Dit stuk heb ik eerder ergens anders gelezen. Dat is niet zo netjes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>