Risico steatose ook hoger door gezoete dranken

Alcohol is één van de oorzaken van steatose (leververvetting). Maar uit onderzoek blijkt nu dat ook suikerbevattende frisdrank de kans op leververvetting vergroot.

Regelmatige consumptie van dranken gezoet met suiker wordt namelijk geassocieerd met een grotere kans op niet-alcoholische leververvetting, vooral bij mensen met overgewicht en obesitas. Light drank is niet geassocieerd met leververvetting. Onder drank gezoet met suiker verstonden de onderzoekers koolzuurhoudende drank met suiker, fruitpunch, limonade en niet-koolzuurhoudende vruchtendranken. Het onderzoek is gedaan door de Tufts University en is gepubliceerd in de Journal of Hepatology. Aan het onderzoek deden 2634 mannen en vrouwen mee van middelbare leeftijd.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>