Mondverzorging ouderen belangrijk voor goede voedingstoestand

Je denkt er eigenlijk niet zo snel aan, maar wist je dat als ouderen (of hun verzorgenden) hun gebit slecht onderhouden, er meer kans is op gewichtsverlies, longontsteking, hart- en vaatziekten, slecht instelbare bloedsuikerspiegels en snellere veroudering van het brein? Daarnaast hebben mensen meer kans op pijn, kauw- en slikproblemen.

 

 

Uit onderzoek blijkt dat als ouderen worden opgenomen in een verzorg- of verpleeghuis dat 80% van de nieuwe bewoners een matige tot slechte mondgezondheid heeft. Genoeg redenen voor de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) om in actie te komen voor betere mondzorg voor ouderen. Samen met TNO en Zorg voor Beter ontwikkelde de beroepsvereniging van tandartsen poetsinstructiekaarten voor ouderen, verplegenden, verzorgenden en mantelzorgers. En een praktijkwijzer voor tandartsen. De poets-instructie kaarten zijn gratis te bestellen en te downloaden via de site van KNMT.

Bron: http://www.knmt.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>