Vlees in bonduelle groenten?!

Mijn collega wees mij erop dat sommige `verrassende groenten van vandaag` vlees verstopt zit. Dit zou je niet verwachten. Veel groentenconserven van Bonduelle zijn dus niet vegetarisch, zo schrijft het Franse blad Vegemag. In een brief van Bonduelle Frankrijk staat dat in een heel rijtje producten “natuurlijk aroma” op basis van vlees zit.

Hoe zit dat in Nederland? Op de website van Bonduelle staat namelijk bij een aantal producten, (o.a. doperwten met worteltjes), de term ‘natuurlijk aroma’. Bonduelle Benelux gaf aan dat er in de Benelux maar drie soorten “zeer kleine hoeveelheden (tot max. 0,5%) van aroma’s, bereid met kip, rundvlees, varkensvlees of lamsvlees bevatten“.

Dus, als je echt vegetarisch wilt eten raad ik je aan om de groenteconserven met `natuurlijk aroma`te laten staan. Of koop gewoon verse groente.

Bron: http://www.vegatopia.com

MB

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>