Te dun? Dan geen catwalk!

 

In navolging van  o.a. Italië, Spanje en Israël mogen te magere mannequins nu ook in Frankrijk  niet meer de catwalk op. Dit is besloten in de Franse Tweede Kamer. Als graadmeter wordt de BMI gebruikt. De mannequins moeten nu een BMI van minimaal 18 hebben. De ondergrens van ondergewicht die in Nederland wordt aangehouden ligt op 18,5 voor volwassenen. Modellenbureau’s die te magere modellen inhuren riskeren een boete tot 75.000 euro en gevangenisstraf van 6 maanden. Parijs is natuurlijk een echte modestad, dus deze verandering zal hopelijk een positieve invloed hebben op de modewereld. Ik vind het een stap in de goede richting, net zoals dat het parlement de makers van de pro-anawebsites (websites die anorexia verheerlijken) willen aanpakken. Wat vind jij?

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>