Minder zout in brood en kaas

Er zit steeds minder zout in voedingsmiddelen, maar er blijken grote verschillen te zijn. Verschillen tussen vergelijkbare producten en fabrikanten. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 

 

 

 

Bij kaas (Goudse 48+) brood , en geconserveerde groenten en peulvruchten is de daling van zout het grootst. De hoeveelheid zout in diepvriessnacks, kant- en klaarmaaltijden, sauzen, soep en vleeswaren is niet significant verlaagd.

Bron: http://www.voedingnu.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>