Afvallen helpt tegen opvliegers

De overgang: sommige vrouwen hebben bijna geen klachten, maar voor veel vrouwen kan het een nachtmerrie zijn. Met name de opvliegers zijn voor veel vrouwen erg vervelend. Hoe ontstaan opvliegers?

In je hersenen (hersenstam)is een soort thermometer (de hypothalamus) die je lichaamstemperatuur goed in de gaten houdt. Deze temperatuurmeter wordt voor een deel beïnvloed door het hormoon oestrogeen.

 

Tijdens de overgang daalt de hoeveelheid oestrogeen waardoor de thermostaat direct reageert alsof er sprake is van een hogere lichaamstemperatuur dan in werkelijkheid het geval is. De thermostaat zendt signalen naar de hersenen om actie te ondernemen waarna het lichaam de geregistreerde overtollige warmte probeert kwijt te raken. Dit gebeurt door de bloedvaten in de huid te verwijden.

Nu is er een onderzoek gedaan, waaruit blijkt dat als vrouwen afvallen de opvliegers significant afnamen. Hoe meer gewichtsverlies, des te minder  last van opvliegers.

Bron: http://journals.lww.com/menopausejournal

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>